söndag 8 augusti 2010

Franska hamburgare

6 hamburgare
  • 1 liten gul lök
  • 200 gram chevré på rulle
  • 1,2 kg nötfärs
  • 2 msk ketchup
  • 2-3 msk worchestershiresås
  • 1 msk dijon senap
  • 2 tsk färsk timjan (=1,5 tsk torkad)
  • salt och peppar
  1. Riv löken grovt.
  2. Dela osten i 6 delar.
  3. Lägg köttet i en skål och tillsätt löken, ketchup, worchestershiresås, senap, timjan, salt och peppar och blanda samman allt till en jämn smet.
  4. Forma till 6 biffar. Gör en liten grop i varje burgare och lägg dit en ostbit. Täpp till osten och forma till en rund biff.
  5. Grilla biffarna cirka 5 minuter på första sidan och sedan 3 minuter på andra sidan.

Servera hamburgaren i ett hamburgerbröd, om så önskas, tillsammans med sallad och ananas chutney. Ibland brukar jag göra det som små köttbullar istället och serverar tex på en buffé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar